Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Μουσική σε πέντε τόνους (Δεύτερο στάδιο)


 Δεύτερο στάδιο

Δραστηριότητα 1η
Θα ξεκινήσουμε με το SongMaker του Chrome Music Lab. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και θα το μάθεις τέλεια σε ένα λεπτό!
Εδώ βλέπεις μια επαναλαμβανόμενη απλή δίφωνη μελωδία, που αν παρατηρήσεις προσεκτικά έχει μόνο πέντε τόνους. Αυτό φαίνεται και από τα χρώματα, που είναι επίσης μόνο πέντε.
Άκουσε τη μελωδία και μετά φτιάξε μια δική σου, κλικάροντας στο "Edit with Song Maker", η οποία να αποτελείται μόνο από τα πέντε αυτά χρώματα. 
Αφού δημιουγήσεις το δικό σου τραγούδι, πάτα "Save" επίλεξε "Copy Link". Μετά πήγαινε στο συνεργατικό έγγραφο  εδω  και βάλε όνομα ή ψευδώνυμο και τον σύνδεσμο του τραγουδιού σου στις αντίστοιχες στήλες. Έτσι μπορούν να ακούσουν οι άλλοι το τραγούδι σου, αλλά και εσύ τα τραγούδια των άλλων.








Δραστηριότητα 2η

Στο φωτόδεντρο έχει μια εκπληκτική δραστηριότητα, που σε κάνει να ακουστείς σαν ένας έμπειρος μουσικός της Μπλουζ, και να αυτοσχεδιάσεις πάνω σε Μπλουζ Πεντατονική, με τη συνοδεία μιας κανονικής μπάντας. Για να πας στη δραστηριότητα πάτα εδώ. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες της αρχικής σελίδας και μετά πάτα στο "Καλή ψυχαγωγία" για να ξεκινήσεις τον αυτοσχεδιασμό. (Σημαντικό!! Πρέπει να επιτρέψεις να εκτελεστεί το flash από τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Γι' αυτό πάτα στο" Not secure" αριστερά στη γραμμή διευθύνσεων και επίλεξε allow στο Flash)


Δραστηριότητα 3η

Η δραστηριότητα αυτή είναι αρκετά δύσκολη, και απαιτεί προσεκτική ακρόαση και λεπτή καθοδήγηση της φωνής.
Πήγαινε παλι στο τραγούδι του Song maker και ενεργοποίησε το μικρόφωνο. Έτσι, όταν τραγουδάς μια νότα το Music Maker δείχνει και καταγράφει ποιά νότα τραγουδάς. Προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο εύστοχος για να τραγουδάς νότες μόνο των πέντε χρωμάτων που ήδη υπάρχουν στο τραγούδι. Αν τα καταφέρεις καλά, μπορείς να γράψεις έτσι μια καινούργια μελωδία, τραγουδώντας τις νότες που θέλεις με τη φωνή σου!









Συγχαρητήρια! Τώρα μπορείς να πάρεις το πιστοποιητικό παρακολούθησης του Εργαστηρίου




Κατέβασε το πιστοποιητικό από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου